Новости

Денес се одбележува Светскиот ден на биолошка разновидност

22 Мај, 2019


Во земјава денеска се одбележува Светскиот ден на биолошка разновидност. На одбележувањето ќе се обрати министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки.

Ќе бидат промовирани двата најзначајни национални документа во областа природа – Националната стратегија за заштита на природата со Акциски план (2017-2027) и Националната стратегија за биолошка разновидност (2018-2023).

Орагнизатори на настанот се Министерството за животна средина и просторно планирање во соработка со Програмата на ООН за животна средина – Канцеларија во Скопје, Германското друштво за меѓународна соработка ГИЗ, Програмата за зачувување на природата и Швајцарската агенција за развој и соработка.

Извор:

www.skopjeinfo.mk