Новости

Одбележан Денот на Планетата Земја (22 април)

23 Април, 2019


Основно училиште "Христо Ботев" - Благоевград го прослави Денот на планетата Земја (22 април) со презентација за зачувување на чиста планета, со интересен и забавен квиз и изложба на темата животна средина. Целта беше да се едуцираат децата да се чувствуваат одговорни за моменталната и иднината на природата. Тимот на СПЕЕ-BG ја поддржа организацијата и спроведувањето на настанот преку обезбедување на соодветни тематски материјали. Беше големо задоволство што организацијата беше дел од атмосферата на ова дружење.